NOVICE

wp_upload_proxy153086602.

Obdavčitev nepremičnin

Prodajalec pri prodaji nepremičnine plača dva davka: - Davek na promet nepremičnine v višini 2% - Davek na dobiček iz kapitala ( v višini od 10% - 27,5 %), razen v primeru imetništva vsaj treh let in prijavljenega stalnega bivališča na tem naslovu.

Ogledi v času COVID-19

V času situacije COVID, ko so zahtevane določene razdalje in izogibanje fizičnih stikov, pa tudi omejitve gibanja med regijami, lahko izvedemo ocenjevanje na daljavo. Naročnik ocene vrednosti pošlje fotografije ali video nepremičnine.
wp_upload_proxy128920738.

Ogled nepremičnine

Ogled nepremičnine je potreben pred vsako izvedbo oceno vrednosti. Na ogledu je prisoten lastnik ali prodajelec nepremičnine ali posrednik nepremičnine, včasih tudi kupec, v kolikor že razpolaga z ključi. Ocenjevalec si nepremičnino ogleda, naredi fotografije zunanjosti in notranjosti nepremičnine, popis materialov, obnov.
wp_upload_proxy833143701.

Potrebni podatki za pripravo ocene vrednosti

Naročniki nas kontaktirajo po telefonu ali elektronski pošti in posredujejo podatke o nepremičnini, to so številak ID iz GURS evidence, ID znak iz Zemljiške knjige, naslov nepremičnine, parcelna številka in katastrska občina. Za stavbe je potrebno še gradbeno in uporabno dovoljenje. Za novogradnje pa tudi tlorisi in prerezi.
5rFd575n

Poznate razliko med vrednostjo GURS in tržno vrednostjo nepremičnine?

Vrednost nepremičnine po GURS je posplošena tržna vrednost po modelu množičnega vrednotenja in zajema vse podatke, ki so v registru GURS. Ocena tržne vrednosti na podlagi individualnega ocenjevanja upošteva dejansko stanje nepremičnine na podlagi ogleda nepremičnine (dejanske površine, leto gradnje, obnove, kakovost gradnje,…)
dBLj1ld2

TRŽNA VREDNOST NEPREMIČNINE

Dobro je poznati tržno vrednost nepremičnine in pri tem vam lahko pomagam. Tako za pridobitev kredita, delitev premoženja, prodajo, odločitev pred nakupom. Za naročilo cenitve ali svetovanje pokličite 041 674582 ali pišite na alenka.zornada@alti.si.
tzw11qMN

OCENA VREDNOSTI NEPREMIČNINE

Oceno vrednosti vaše nepremičnine naredimo krajšo in manj zavito, kot so te stopnice.